Yayın tarihi: 4 Mayıs 2020 - 17:56

Bu yıl Halit Çelenk Hukuk Ödülü alan Metastaz’ın yazarları Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu teşekkür mesajları yayınladılar.

Tutuklu gazeteci arkadaşlarımızın mesajları şöyle:

Barış Pehlivan:

"Uzun yıllar önceydi.

Denizlerin idam edilişinin belgeselini yapmak için Halit Çelenk'i evinde ziyaret etmiştim. Üç fidanla birlikte hukukun da dar ağacına asılışını, gözlerimiz dolu okumuştuk.

Ve şimdi,

Fidanlar adil bir gelecekte yaşasın diye yazdığımız Metastaz'la Halit Çelenk adına verilen hukuk ödülüne layık görüldüğümüzü bir hukuksuzluğun esir aldığı yerde öğrendim. 

Bu ödül hem kalemimize büyük bir sorumluluk kattı hem de hukuk mücadelemize güç verdi.

Layık gören ödül jürisine çok teşekkür ederim."

 

Barış Terkoğlu:

"Sevgili Dostlar, 

Böyle anlamlı bir ödülü aldığımız için çok sevinçliyiz. Keşke dışarıda kucaklaşarak hem Halit Çelenk'i hem de Türkiye'de adalet mücadelesini konuşabilseydik. Ancak hürriyet için verilen mücadele bu ödülün haberini hapishanede almamıza neden oldu. Her şerde bir hayır vardır zira Halit Çelenk'in kendisi eminim ki denizlerden, kırlardan, arnavut kaldırımlı sokaklardan daha çok hapishaneleri tanıyordur. 

Onun adına verilen ödülü belki de hapishanede almanın tarihsel bir anlamı var. Hepinize teşekkür ederiz. Hürriyet ve adalet günlerinde buluşmak üzere."