Yayın tarihi: 28 Nisan 2015 - 10:15

Ankara’da toplanan Ödül Seçici Kurulu, ilki bu yıl verilecek olan Halit Çelenk Hukuk Ödülüne iki eseri birden layık görmüştür.

Söz konusu yapıtlar,

Prof. İbrahim Kaboğlu Başkanlığındaki Gezi Hukuki İzleme Grubu tarafından hazırlanan “Demokrasi ve Totalitarizm Sarkacındaki Türkiye - Gezi Raporu”

ile

Yaman Akdeniz ve Kerem Altıparmak tarafından hazırlanan “İnternet ve İfade Özgürlüğü Konulu Çalışmalar - Twitter ve YouTube Erişim Engelleme Kararlarının Kaldırılması Başvuruları” konulu eserlerdir.

Seçici Kurul yapmış olduğu değerlendirmede A. Ü. SBF doktora öğrencisi Göksu Uğurlu'nun “Uluslararası Hukuk'ta Üçüncü Dünya Yaklaşımları” başlıklı yüksek lisans tezine ve SBF İdare Hukuku Araştırma Görevlisi Nazile İrem Yeşilyurt'un “İdari Yargıda Yürütmenin Durdurulması ve İvedi Yargılama” başlıklı makalesine de teşvik ödülü verilmesine karar vermiştir.

Ödül Töreni Halit Çelenk’in aramızdan ayrılışının yıldönümünde, 5 Mayıs 2015’te Ankara’da yapılacaktır.

Çelenk ailesi, Seçici Kurul üyeleri ile destekçi kuruluşumuz TBB adına Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun katılacağı ve açılışını yapacağı törene tüm Halit Çelenk dostları ve basın kuruluşları davetlimizdir.

Halit Çelenk Hukuk Ödülleri Seçici ve Düzenleyici Kurulu

Prof. Dr. Rona Aybay, Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Ali Murat Özdemir, Ali Rıza Aydın, Serpil Çelenk Güvenç, Dr. İlker Kılıç, Av. Başar Yaltı, Av. Erşen Sansal, Av. Barış Aybay, Av. Bilgütay H.Durna, Av. Özlem Şen Abay

 

Tören yer ve saati:

5 Mayıs 2015 saat: 19.00
Türkiye Barolar Birliği Litai Otel Av. Özdemir Özok Konferans Salonu
Oğuzlar Mahallesi İlhami Soysal Sokak No: 3 Balgat Ankara
(Ulaşım için Ankara Adliyesi önünden saat 18.00 da servis kaldırılacaktır.)