Yayın tarihi: 7 Mayıs 2013 - 10:00

Aramızdan ayrılışının ikinci yılı nedeniyle düzenlenen ilk etkinlik Evrensel Gazetesi Ankara Temsilciliği tarafından 4 Mayıs Cumartesi günü ASMMMO salonunda yapıldı. Savunma Hakkı konulu panelin açış konuşmasını Evrensel Gazetesinin Ankara Temsilcisi Sultan Özer yaptı. Serpil Güvenç'in konuşmasından sonra moderatörlüğünü EMEP Ankara İl Başkanı Av. İlke Işık Sağdıç'ın yaptığı panelde Av. Erşen Şansal, Av. Şenal Sarıhan ve Av. Kamil Tekin Sürek görüşlerini açıkladılar.
 
5 Mayıs Pazar günü Adalet İçin Hukukçular tarafından Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezinde "Savunma Saldırı Altındayken Halit Çelenk'i Anıyoruz" temasıyla Av. Özlem Şen ve Serpil Çelenk Güvenç'in katıldığı bir söyleşi düzenlendi.
 
6 Mayıs Pazartesi günü 12:30'da Karşıyaka Mezarlığında Deniz, Yusuf ve Hüseyin'i ve Halit Çelenk'i anma etkinliği yapılacak.
 
Aynı gün saat 14:30'da Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezinde yapılan anma toplantısında Baro Başkanı Metin Feyzioğlu'nun açış ve Çelenk ailesi adına Ferda Özyurda'nın konuşmalarının arkasından Av. Nevzat Helvacı'nın yönettiği oturumda Muzaffer İlhan Erdost ve Av. Erşen Şansal görüşlerini açıkladılar.
 
7 Mayıs Salı günü saat 19:00'da Adalet İçin Hukukçular bu kez de İstanbul'da bir anma toplantısı düzenledi. TMMOB Mimarlar Odası salonunda "Savunma Saldırı Altındayken Halit Çelenk'i Anıyoruz" başlıklı bir panel düzenlendi. Adalet İçin Hukukçular sözcüsü Av. Bilgütay Durna'nın yönettiği panele Serpil Çelenk Güvenç, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şube Sekreteri Güray Dağ, Yargıçlar Sendikası Başkan Yardımcısı Nuh Hüseyin Köse ve CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner katıldılar. Etkinlik paneli izlemek için salonda bulunan Hilmi Yarayıcı'nın diğer izleyicilerle birlikte Deniz'in Türküsünü söylemesiyle sona erdi.