Yayın tarihi: 6 Mayıs 2016 - 16:23
Halit Çelenk 2016 Hukuk Ödülleri Açıklandı

2015 yılında verilmeye başlanan Halit Çelenk Hukuk Ödülleri 2016 sonuçları 5 Mayıs 2016 tarihinde törenle açıklandı.

Seçici Kurul 2016 Hukuk Ödülünün “Türkiye’nin Soğuk Savaş Düşünce Hayatı – Anti Komünizm ve Amerikan Etkisi’ adlı yapıtıyla Cangül Örnek’e verilmesini kararlaştırdı.

Değerlendirilen onbeş başvuru arasından üç yapıta da Seçici Kurul Teşvik Ödülü verildi. Can Yavuz, 2016 tarihli “Hukuk Eğitimi ve Öğretimi” konulu incelemesi ile, Aslı Şeran 2015 tarihli “Augusto Boal’in ‘Yasama Tiyatrosu’ Yönteminin Hukuka ve Demokratikleşmeye Etkisi” konulu yüksek lisans tezi ile, Emine Behiye Karakitapoğlu, 2015 tarihli “Küçük Hidro Elektrik Santrallerinin -HES- ÇED Sürecine Halkın Katılımı” konulu yüksek lisans tezi ile teşvik ödülü aldılar.

Ödül töreni Türkiye Barolar Birliği Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Açılış ve saygı duruşunu, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler ve Av. Ceren Tuğlu Olpak’ın konuşmaları, Opera sanatçısı Tuncer Tercan’ın konseri ve “Halit Çelenk’le Birgün” videosundan bölümlerin gösterilmesi izledi.

Seçici Kurul adına Av. Özlem Şen Abay ödülleri ve gerekçelerini açıklamasından sonra Seçici Kurul Üyeleri ödülleri sahiplerine sundular.

Çelenk ailesi adına Serpil Güvenç ödül alan dostları kutladı, çalışmalara katkıda bulunanlara, törene katılan dostlara teşekkür etti.

Tören, Çelenk ailesi, Seçici Kurul üyeleri ve ödül alanların birlikte çektirdikleri fotoğrafla son buldu.

(Ödül alan yapıtlar veya özetleri, törendeki konuşmalar önümüzdeki günlerde sitemizde yayınlanacaktır.)